Vicky's Website


Go to content

Main menu:


Vicky

biografie

Vicky

Ik ben geboren te Lubbeek op 2 maart 1963 en kreeg de naam Viviane, Leonia, van sindsdien wisten ze al dat ik later zangeres zou worden ,ik lag mij altijd in slaap te zingen in mijn bedje.
Op de leeftijd van 8 jaar is het begonnen,ik zong toen alle liedjes mee van de top 30,en werd er een schoolbal gegeven in mijn dorp was ik van de partij en sprong het podium op om samen met een discobar en dj mee te zingen, hij vond dat zo goed dat ik zelf in de micro mocht zingen, na menige tijd vroegen ze mij of ik is niet wou meegaan met een live orkest en dat lag me wel,er zijn er in die tijd vele orkesten de reveu gepaseerd waar ik mocht mee gaan zingen, zelfs heb ik onder belangstelling van de mensen meegedaan aan zangwedstrijden ,maar dat werd ik al vlug beu,maar zo heb ik dan ook mijn eerst groepje leren kennen op een zangwedstrijd, zij noemde “The Loney Boy’s”

zij waren met 2 en ik was nummer 3 Het werd al vlug Zangeres Viviane en The loney..... Na enige tijd leerde ik andere muzikanten kennen en die waren ook geintreseerd om mij als hun zangeres te hebben en omdat het met The loney boy’s niet zo goed meer ging (het was altijd met andere orgellisten) werd ik het een beetje moe en ging ik met een nieuwe groep van start. ik leerde daar Guy kennen, die trouwens nog steeds in mijn huidige groep speelt. Hij had in die tijd een orkest en met anderen vormde wij het groepje “The Sound”met nog altijd dezelfde naam zangeres Viviane. Na enkele jaren werd onze groep gekonfronteerd met legerdienst en waren wij op zoek naar een andere gitarist. Toen we die gevonden hadden was ik zo in de wolken, hij kon niet alleen gitaar spelen, maar ook nog zingen en had al een orkest met de naam de “ Brothers Five”. Zij waren met vijf. Na meerdere keren eens te gaan luisteren naar hen en ik natuurlijk met hen eens meezong was het hek van de dam en mocht ik met hen mee gaan optreden. Guy die toen bassist was mocht mee, wij waren toen met 6 leden en nog steeds zangeres Viviane, maar ik was altijd de jongste van de groepen geweest en daar was nu verandering in gekomen, onze drummer was toen nog een jong ventje en omdat zijn pa

meespeelde was hij kontent tot na een paar jaren. Hij vond dat het genoeg geweest was en wou iets anders dan gewoon covers brengen in een oude band. Hij ging naar een pop groep en wij waren dan maar weer op zoek. Ondertussen habben ik en Guy niet stil gezeten,wij vormden ons eigen groepje en hij heeft mij dan ook gitaar leren spelen. Wij treden op als “A- Team”ondertussen is mijn naam wel veranderd in Vicky en dat komt door een meisje die mij als kind zo noemde. Ik vond dat wel toffer dan zangeres Viviane en sindsdien spreken ze mij aan met Vicky. Ondertussen hadden wij ander muzikanten leren kennen waar we nu nog steeds mee optreden, de “New Rocktes”en wij zijn al vele jaren bij elkaar met dezelfde bezetting. Ik heb ondertussen nog meer muziek leren spelen ,niet alleen gitaar maar nu ook Toetsen. Ik heb zelfs cd’s opgenomen niet alleen covers maar ook eigen werk. Mijn motto is dan ook, zolang ik kan blijven zingen zal ik doorgaan al word ik stok oud maar zingen is mijn passie.

VICKYBack to content | Back to main menu